Agenda

Workshops en activiteiten 2019 voorjaar

 

WORKSHOP HANGMATYOGA 26 mei

hangenErvaar in 2 uur de mogelijkheden van de hangmatyoga ook wel aerial yoga genoemd. Hangmat yoga ook wel aerialyoga, yogaswing of antigravity genoemd is een fantastische ervaring voor iedereen die van bewegen en yoga houdt.  Het is op een speelse manier werken met de zwaartekracht, terwijl het ook heel licht aanvoelt. Het is zowel ontspanning als een krachtige training. De hangmat zorgt ervoor dat yogahoudingen (asana’s) zoals hoofd- en schouderstand ondersteund kunnen worden. Hangmatyoga geeft ruimte in je wervelkolom en haalt spanning weg uit nek en schouders. Wegzinkend en schommelend kom je aan het einde van de workshop in je hangmat helemaal tot rust. Trek niet al te losse kleding aan en draag bijvoorbeeld een yogalegging. Bescherm je oksels met mouwen. Laat sieraden (scherpe loshangende dingen) thuis. Voor de rest hoef je niks mee te brengen. 
Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087

Datum: 2019 zondag 26 mei 
Tijd: van 11:00 tot 13:00 uur 
Kosten: € 26,50 
Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087

 Nieuw in Ede is de Bungee moves! Bewegen aan een Bungee-koord 

bungee-moves-2

Datum:  
Tijd: van  uur en daarna uitrusten en gemasseerd worden in de hangmat tot  uur.
Kosten: € 18,00 
Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087

Lazy sunday

Zondag 31 maart 11.00-13.00 uur

 

biologisch oogkussentje

biologisch oogkussentje

 

Lazy Sundag is een mooi moment voor ontspanning en meditatie. Maak je eigen relax oogkussentje met stof waar je al heel lang iets van wilde maken of maak keuze uit de stoffen van Saskia. Nadat je jouw eigen oogkussen gevuld hebt met heerlijk geurende kruiden, kun je er meteen gebruik van maken tijdens de Yoga Nidra Sessie en we sluiten af met een klankconcert.

Heerlijk liggend op een zachte futon matras, onder een warme deken en jouw eigen Relax kussentje op je ogen, neemt Saskia jou mee naar een diepe ontspanning tijdens de Yoga Nidra Sessie (Yogi Slaap).

We sluiten af met een kopje thee en wat lekkers.

Datum: Zondag  data volgt nog….. 2019
Tijd: van tijdstip volgt nog…
Kosten: € ….. incl drinks & bites
Locatie: Lunteren buitenlokatie…..

Opgeven door email te sturen naar info@sasana.nl of bel/whatsapp 06 18353087

Maandagochtend Dreumes/Peuter/yoga

Dreumes/peuter yoga staat het spelen en de zintuigenlijke- ontwikkeling centraal. Met een van de ouders of grootouders een uur lang luisteren, kijken ruiken, proeven en voelen met spel en beweging. Aan het eind van de les in de hangmat schommelen en uitrusten

Data: Elke maandag

Tijdstip: van 09:30 tot 10:30 Kosten: 5 lessen voor € 26,50

Aanmelden voor de peuteryoga of meedoen aan een proefles kan via contactformulier en mail info@sasana.nl of bel Saskia 06-18353087 www.sasana.nl info@sasana.nl 06-18 35 30 87

Nidra yogamudra

Elke maand wordt er een training  Nidragegeven op de vrijdagavond. Yoga Nidra werd rond 1965 voor het eerst aan de westerse wereld (vrij)gegeven door Swami Satyananda Saraswati.  De meditatieve techniek van Yoga Nidra wordt echter al beschreven in de oude yogateksten.

Yoga Nidra wordt ook wel ‘slaap van de yogi’s’ genoemd. Yoga Nidra is de naam van de oefening, maar ook de naam van de toestand van de geest bij beoefening ervan. Bij deze techniek is de geestestoestand van de deelnemer tussen waken en dromen in. Alleen voelen en luisteren blijven actief, zodat de overige zintuigen zich terugtrekken.

Yoga Nidra is een meditatie techniek, in liggende houding  waarbij we dieper in het bewustzijn komen en ontspannen. De voordelen en de positieve effecten zijn talloos: zo zou de beoefening voor een paar uur slaap staan en het is een goede training voor mensen met slaapproblemen. Het laad je meteen op en het ontspant. Eerst worden er een aantal lichte yogaoefeningen (Asana’s) of een kleine serie gedaan. Daarna ga je zo comfortabel mogelijk liggen op de rug. Vanaf dat moment hoef je niets meer te doen. Je neemt je alleen maar voor om de aandacht bij de stem van de docent te houden en stil te blijven liggen. Na afloop wordt er (in stilte) thee gedronken.

Datum: Elke 2de vrijdag van de maand.  10 mei 
Tijd: van 19:00 tot 20:00 uur
Kosten: €10,00 losse les deelnemers met stempelkaart 1 stempel (incl. drinks & Bite ) 
Locatie: Sasanayoga Stationsweg 60 in Ede

 

Praktijk gesloten:  

Week 20 van 13 t/m 19 mei